Team 115 | Het buizenvervoer

Teamleden

  • Alisa van der Stoep

  • JoĆ«lle van Wendel de Joode

  • Robbin Corral

  • Nazanin Sharifi

Opdracht

Hoe kunnen we steden die groeien en waar steeds meer mensen komen wonen in beweging houden. Welke middelen kun je bedenken?

Opdrachtgever

Stad van de Toekomst
Utrecht

School

Basisschool Gr van Prinsterer
BARENDRECHT

Het buizenvervoer

Innovatie

Wat is het idee en hoe werkt het?

Wij hebben een oplossing bedacht voor als het in de toekomst heel druk is in de stad en je bijna niet kunt verplaatsen. Het idee werkt zo: Er zijn 3 buizen onder de grond die buizen zijn voor fietsers, auto's en speciale karretjes waar je in kunt gaan zitten en dan vervoeren ze je naar je eindbestemming. Boven de grond is de stoep en als je mooi uitzicht wilt ga je op een brug lopen. Zo loop, fiets of rijd je lekker rustig en gebeuren er minder ongelukken. Natuurlijk moet je er ook uit komen en af en toe is er dan ook een weg die omhoog gaat, dan kan je weer de grond op. Dat is dan weer niet handig in de stad dus daarom kun je alleen bij de rustige gedeeltes omhoog. Als je echt in de stad wilt shoppen ga je lopen en kun je je auto parkeren op een ondergrondse parkeerplaats. Als je met de fiets bent gekomen is er ook een ondergrondse fietsenstalling en de karretjes wachten bij een speciale plek tot er mensen in gaan zitten.

Waarom is dit innovatief

Waarom hebben jullie dit bedacht en wat is er origineel/ innovatief aan?

Als het in de toekomst drukker wordt dan zijn er misschien heel veel mensen tegelijk in de stad, dat is niet handig want dan komen er nog meer botsingen en die zijn er al veel. Daarom hebben wij het buizenvervoer bedacht. Waarschijnlijk is het best wel duur om dit te maken maar daarom vinden wij dat het alleen in de steden nodig is.

Schets

Foto van de schets van de innovatie